Great Spotted Woodpecker - opis, habitat

Z velikim pisanim žolnom je uporabna in hrupna ptica, ki jo odlikujejo posebni podatki o videzu. Zelo pogosto se posamezniki zastopane družine slišijo v parkih, poletnih hišicah, v gozdnem pasu in na drugih mestih te vrste. Ptica je znana po pestri barvi perja in močnem kljunu, s katerim kladiva drevo. Drugače se žolne imenujejo gozdne medicinske sestre. Danes bomo preučili vse, kar vpliva na predstavnike pasemske skupine. Kje živijo, kaj jedo itd.

Opis

  1. Te ptice postanejo prepoznavne zaradi prisotnosti rdečega pokrova na glavi. Vsi detliri nimajo takega perja. Samo mladi imajo to glavico. Morda bo ostala življenje ali pa izgine, ko ptica doseže puberteto.
  2. Pri odraslih posameznikih se molting odvija vsako leto. Ta rdeča pestra perja na glavi se postopoma nadomeščajo s črnimi. Ptice moškega spola so lepše kot samice, na temenskem delu imajo trak rdeče barve. To je za te ptice se razlikujejo v različnih spolih.
  3. Opisu lahko dodate še, da bo v območju pod repom, ne glede na spol, prikazan trak svetlo rdečega tona. V preostalem delu telesa črno perje z belimi lisami.
  4. V zadnjem delu so perja z modrikastim odtenkom. Nad repom, pa tudi v zgornjem delu glave in na samem repu, so peresa tudi premog z modro barvo. Isto barvno obarvana krilna krila. Trak črnega tona, ki je primerljiv z brki, se razteza od ustja ptice do zadnjega dela vratu.
  5. Lice so lahko belkaste ali svetlejše z rjavkasto impregnacijo. Ramena, rep na robu, prednji del in trebušna cona so pobarvani v podobni barvi. Na krilih so bela perja. Kar zadeva splošne značilnosti, ptica pripada srednje velikosti.
  6. Po masni kategoriji posameznik zraste do 0,1 kg. Dolžina ladijskega trupa znaša približno 27 cm, vrednost pa se glede na razpon kril giblje okrog 45-48 cm, primerjati pa je treba ptico pestrega in majhnega tipa. Druga teža je 25 g, Višina - 15 cm, obseg - 30 cm.
  7. Ljudje, ki nimajo dovolj informacij o tem, kako izgledajo te ptice, se pogosto zamenjujejo z mladimi posamezniki navedene vrste. Tačke pisanih ptic so temne z rjavim odtenkom. Klyuvik blackish, z nekaj srebra, močan in močan. Šarenica je rjava, vendar je lahko rdečkasta.

Habitat

  1. Ptice zastopane družine so pogosto najdene v odprtih prostorih Evrazije. Živijo, od Skandinavije in končajo z Iberskim polotokom. Najdemo jih od Japonske do Kurilov, razširja pa se tudi prebivalstvo iz Laosa do Zahodne Sibirije.
  2. Posamezniki iz skupine, ki se razpravlja v velikih količinah, so pogosti v Angliji. Izpolnjujejo jih na Korziki, Iranu, Sardiniji in Siciliji. Obstajajo tudi predstavniki skupine v Mongoliji in na Kitajskem. Seveda ne gre brez Ukrajine in Ruske federacije. V regiji Moskvi teh ptic zelo veliko.
  3. Obstajajo posamezniki v Krim, Kavkaz, Kurilski otoki in Kamčatka. Ne brez Uralov in Arktike. Obstajajo posamezniki v tunizijski regiji, ki so prisotni v Alžiriji in drugih regijah Afrike. V Maroku na Kanarskih otokih so opazili vzorce. Predstavniki skupine se nahajajo tam, kjer so drevesa iglavcev in listavcev.
  4. Če imajo žolne izbiro, bodo vedno raje živeli obkroženi z borovci. Prav tako kot oljčne veje, topol, hrast, breza, trepetlika. Ampak raje se izogibajte krajev, kjer je preveč temno. Te ptice so zveste ljudem, lahko so v parku in na parcelah dvorišč.

Moč

  1. Pozimi in jeseni se ti posamezniki naslanjajo na hrano rastlinskega izvora. Hranijo se z orehi, semeni, pridobljenimi iz iglavcev, pa tudi z želodom. Ptice so zelo zanimive za plen. S svojim močnim kljunom se uporabljajo, kar dobesedno zlomi lubje.
  2. Prav tako ptice zlomijo udarce, nato pa se oblečejo. V ta namen se stožci pošljejo na nakovalo, ki je vrzel med drevesi ali kamni.
  3. Prvič, te ptice razbijejo stožec s svojim močnim kljunom. Potem odstranijo luščine, izločijo seme in se razjezijo. Po podobnem obroku poleg posameznika je ogromna gora odpadkov. Potem se napolni in dopolni, ko ptica poje.
  4. Če je bila vidna gora ostružkov, to pomeni, da je v bližini blizu žolna. Vse to traja, dokler ne pride pomlad. Ko pride topla sezona, narava postane lepa, oživi in ​​za žolne služi kot dodaten vir hrane.
  5. Ko posameznik vrste, ki se razpravlja, potrka na deblo, se možgani ptice tresejo. Zaradi tega skoraj nobena žolna ne živi v starosti in umira zaradi pretresa možganov. Izvedene so bile obdukcije, v katerih so pokazali, da se možgani teh ptic preprosto spreminjajo v nered s stalnim klesanjem lesa.
  6. Ampak ne smemo se umakniti od glavne stvari. Tako so žolne ekstrahirane hrane. Ko bunk na lubje, različnih žuželk plazijo iz razpok. Ta ptica jih zgrabi in poje. Nekateri pametnejši posamezniki vedo, kje naj potrkajo, da dobijo hrano iz lubja. Osnova prehrane so poleti majhne gosenice, hrošči.
  7. Ko so zadevne ptice lačne, iščejo vsako luknjo v lubju, da dobijo obrok. Običajno začnejo svoje raziskave z dna trupa. Potem se pomaknite navzgor. Žolne živijo le na starih rastlinah, ki so že okužene z žuželkami. To pomeni, da se izkaže, da obolelo drevo razbremeni škodljivcev, ki delujejo kot neke vrste zdravilci.
  8. Zanimivo je, da imajo žolne ne samo dober kljun, ampak tudi jezik. Velikost lahko doseže približno 5 cm, prav pri jeziku pa ptice dobijo hrano, če je potrebno lepljenje v zelo ozke luknje ali razpoke. Spomladi, ko ptice razbijejo lubje, absorbirajo sok drevesa.

Značilne značilnosti

  1. Omeniti je treba, da zadevni posamezniki pogosto živijo v visokih drevesih. Žolne se celo na njih povzpnejo veliko bolje kot letijo. Predstavljeni posamezniki so zelo prilagojeni podobnim razmeram. Res uživa.
  2. Po naravi imajo žolne koničast rep. V tem primeru je pernate perje precej težko. To je zahvaljujoč močnemu repu zadevnih ptic brez težav, ki se premikajo skozi drevesa. Prav tako imajo posamezniki precej zanimivo strukturo okončin.
  3. Sprednji par prstov je v nasprotju z zadnjim parom. Zahvaljujoč tej nenavadni funkciji lahko ptice brez težav zadržijo veje na visoki nadmorski višini, ne da bi izgubile ravnotežje. Žolna uporabljajo krila le, če morajo leteti na drugo drevo.
  4. Žolne imajo močan kljun in ga uporabljajo za posredovanje informacij drug drugemu. Pogosto lahko slišite, da so taki posamezniki nenehno izkopani v železo in prazne pločevinke. Tako ptice komunicirajo s svojimi kolegi. Prav tako lahko ugotovite, kje so žolne.
  5. Zadevni posamezniki imajo precej glasen glas. Hkrati je nos in hrapav. V večini primerov se žolne držijo sedečega načina življenja. Ptice se ne mudi na dolge razdalje. Ingoda posamezniki lahko letijo v sosednje regije v iskanju hrane.
  6. Opozoriti je treba, da se zastopane ptice raje držijo samega načina obstoja. Vsaka žolna ima svoje ozemlje, na katerem ptice dobijo hrano. Pogosto se posamezniki medsebojno trčijo in delijo območja za prehrano. Boj se načrtuje samo za posameznike istega spola.
  7. Treba je omeniti, da so boji precej kruti. Ptice zelo močno udarijo z močnimi kljunami. V močnih bojih, žolne plavajo celo krila. Ptice so v zastrašujočem položaju in opozarjajo nasprotnika na njihovo agresijo. Žolne odprejo kljune in raztrgajo perje.
  8. Zadevni posamezniki imajo neomajno pogum. Takšne ptice se ne bojijo niti nevarnih plenilcev. Hkrati se žolne poskušajo paziti. Če se posamezniki lahko izognejo nevarnosti, bodo zagotovo izkoristili to priložnost. Kar se tiče ljudi, jih ptice ignorirajo.
  9. Zato so žolne vedno ravnodušno dojemale vse opazovalce, ki se pogosto pojavljajo v gozdu. V tem primeru se lahko ptice le počasi premaknejo v drugo deblo. V redkih primerih lahko taki posamezniki letijo na tišji kraj. Treba je omeniti, da žolne ne škodujejo ljudem.
  10. Zadevni posamezniki niso ogroženi, njihovo število pa je zelo veliko. Vendar pa so nekatere vrste še vedno uvrščene v rdečo knjigo. Zaradi neznanih razlogov se je v zadnjem času število detlijev hitro zmanjšalo. Strokovnjaki menijo, da je to posledica velikega krčenja gozdov.
  11. Da bi nekako ohranili njihovo število, se te vrste začnejo pariti. Treba je omeniti, da so žolne monogamne, toda zaradi izginotja vrste posamezniki sezono zamenjajo svoje partnerje. Nekateri pari še vedno raje ne delijo. Tudi sateliti skupaj prezimijo.

Žolne edinstvene ptice, ki imajo nenavadne značilnosti za ptice. Poleg tega je vredno omeniti, da posamezniki dosežejo spolno zrelost v drugem letu življenja. Moški v času parjenja ustvarjajo veliko hrupa. Glasno poklepetajo in nenehno kričijo.

Video: Veliki pegasti detel (Dendrocopos major)

Oglejte si video: BTO Bird ID - Great & Lesser Spotted Woodpeckers (Februar 2020).